Familjedag



Poolverksamheten är nu full gång efter vinterns dvala. En ny uv-lampa har hämtsts i Malmö och algmedel har spridits ut i poolen. Nu hoppas vi på att lampan skall hålla längre än sist och att vi slipper de slemmiga algerna.

Helgen som gick var det stor familjedag på lördagen. Det var dags för den stora oljardagen. Jippi, ropar barnen och önskar att det var långt ifrån hemmet. Men med gemensamma krafter var snart överstökat.









Nu inväntar vi bara en lång skön sommar så vi kan sitta och njuta av utsikten i trädgården. Då frågan har kommit om vi inte har något flygfoto över trädgården har jag övat och övat för att kunna flyga. Gav upp rätt snabbt så det fick bli till att klättra upp på stegen så högt jag vågade. Kanske skulle ha gjorts när solen stod högre men håll till godo så länge.


Byggmöte

Ja, då var byggmötet avklarat. Över en kopp kaffe och lite fikabröd eller vatten och frukt för de som håller den slanka linjen. Frukten hoppade samtliga över även om det inte är långt kvar till beach 2009. Vi slog då våra mer eller mindre kloka huvuden ihop för att komma överens. Det började ju inte så bra när jag hade mätt fel på 5 cm, inte så bra i dessa sammanhang. Skyller på tumstocken...


foto: pixgallery.com

Men det visade sig efter en stunds eftertanke att ena väggen var tänkt att innehålla en skjutdörr in till köket. Nu hade vi då gjort en förändring så att dörren kommer att vara utanpåliggande på väggen i hallen i stället. Därav blev köket genast 5 cm bredare.

Sen var det makens tur att krångla till det. *suck*. Nu är hans önskan att dra vattenledning runt hela köket så han kan få kolsyrat vatten i kylskåpet. På det sättet förlorar vi 10 liters utrymme i kylen och ca 5000 kr extra för själva kylskåpet sen tillkommer rörmokarens material och arbete. Jag kan köpa mig 9 soda stream eller ha roligare för dom pengarna eller?


Husqvarna QR2339FX

Vi får väl se vilket skåp som kommer stå där tillslut.

Ballingslöv

                                                            
Det blir nog till slut ett Ballingslöv kök som vi utser till vinnare i köskduellen. Electrolux Home har fortfarande inte hört av sig så för deras del är det rätt kört. På tisdag kommer det folk för att göra en nogrann mätning och naturligtvis ett byggmöte. Nästan som att vara med i något av alla inredningsprogram på tv. Wow vilken känsla. Kanske vi slår till eller det har vi väl mer eller mindre gjort... Vägen till det slutgiltiga resultatet blir full av kartonger, utrensning av allt som inte kommer att få plats i nya köket och ett enda kaos i några månader. Det gäller att gardera sig den här gången då vi vet att tre veckor kan bli ett halvår.

Slut på önskningar

Efter önskemål blev det bestämt att vi skulle träffas i måndags klockan ½5 för att göra ytterligare ritningar. Den här gången på Electrolux Home, Kristianstad. Hittar mannen som stämmer med namnet vi fått men han vill inte träffa oss. Blir hänvisad till kassan där vi ska lämna våra önskningar....??? Sen skulle vi få komma till och rita. Vänta i en halvtimme innan han i kassan har tid med oss. Är maken glad nu? Inte riktigt. Efter att Zolli har fått identifiera sig med körkortet att han var han visar det sig att det har blivit ett missförstånd. Kunden vid kassan innan oss hette också Zoltán. Suck!

Talar om våra önskemål angående köket för mannen i kassan och blir erbjudna en kopp kaffe och att sitta ner och vänta en stund så skulle nog "köksritaren" snart kunna ta emot oss. En timme och en kvart efter avtalad tid lämnar vi affären utan ritning och tackar för oss. Så stor varning för den affären som inte kunde uppfylla våra önskningar.


                     Men inte kunderna

Nu tar vi nya tag så igår blev det en träff med Snickare Anders. Nya önskningar och förslag. Har aldrig varit så nära ett nytt kök så nu börjar det kännas lite pirrigt. Våra önskningar var att kunna påbörja renoveringen vecka 20 då vi har fått konfirmationen överstökad. Varför undrar Snickare Anders som tycker att vi ska börja så snart som möjligt. Ahh...nu blir det panik. Vart ska vi göra av allt folk som kommer och ska äta och bo över några dagar? Tur att vi har hyrt scoutstugan över den helgen. Så kära släktingar räkna med stök, nu när vi ska bygga om vårt kök!

RSS 2.0