Utan spis & diskmaskin

Hur länge skall kan man vara utan både spis och diskmaskin? För min egen del - inte länge till. Nu börjar det bli lite väl bra speciellt om man tittar på spisen. En platta som står på strykbrädan. Vad blir det av det? 



Jo, en massa eländes disk som måste diskas för hand. Och det är det visst bara en som har anmält sig frivilligt till att göra eller?



Vädret gör ju det möjligt att sitta ute och äta så man slipper att se allt detta.



Jodå, jag satt där jag med. Maken? Han har dragit iväg på svensexa.

Tidigare i dag har våran bänkskiva i köket kommit. Är den fin eller är den fin? Till denna skiva och det övriga köket naturligtvis skall det ju finnas ett kakel till väggarna. Så då fick det bli till att låna hem några och tittar man ordentligt ser man stenen under. Får ta ett riktigt foto på den i morgon så vi kan visa om man inte vill komma och se den live. Öppöppöpp, sakta i backarna köket är inte färdigt ännu. Tålamoood!!


Inbrott

Har sett i många filmer att man använder dessa vid inbrott på banker....



Men det är inte det de skall användas till idag. Utan idag blir det isättning av skjutpartier och då är det bra att kunna lyfta glaspartierna med dem. Men innan det skall göras så skall alla hantverkarna hinna äta frukost (som om det skulle vara nödvändigt ;o).



Så har man bara fått lite mat i magen blir man stor och stark eller?



Resultatet ser ni här samt en liten skymt utav luckorna som har kommit upp. Och kyl/frys som blev utan vatten/is. Istället blir det då en kran med kolsyra. Så har man inte varit uppblåst i magen innan lär man väl bli det ,och då är det inte kolsyra som kommer ut. Men det är mannens önskan så då får han ju ta konsekvenserna med.




Midsommar




Då var det midsommar igen. Detta året hade vi turen att bli bort bjudna och vädret var på vår sida tills sillen och nubben hade blivit upp ätna och ur druckna. Värden fick sen stå själv ute i regnet och grilla. Älskade sommar Sverige!!

Hemma i röran rör det på sig. Lite små problem stöter vi på efter vägen, men allt har mer eller mindre gått att lösas. Som golvet t ex.



Räcker inte hallplattorna till får vi väl dra ut köksplattorna i hallen. Och så fick  det bli.

Ja, som sagt det rör lite på sig här i köksregionen. Detta är vad som har hänt:



* Alla skåpen är på plats.
* Naturstenskompaniet har varit här och mätt bänkskivan.
* Vitvarorna står i köket och hallen och bara väntar på att få komma på plats.
* Skjutpartiet huserar i carporten tills på måndag då väggen skall rivas.
* Tapeterna är beställda och skall hämtas även de på måndag.

Ser snart ljuset i tunneln...

Semester

Då var man tillbaka på banan igen efter en veckas semester ifrån familjen och köksrenoveringen. Här hemma har den efterlängtade "posten" kommit, nämligen köksinredningen. Så nu är det bara till att bygga, skruva och fundera. En stor rynka i pannan har slätats ut efter en del funderande och letande i Sveriges avlånga land. Vi fick nämligen lite problem med att hitta samma klinker platta som vi har i hallen. Men som sagt var det är nu löst. Hur? Vänta ska ni få se.







Stomme till skjutdörren på plats, nu fattas bara dörrbladet. Tapeter till köket beställdes idag samt en kran till att få kolsyra i kranen. Maken har inte gett upp hoppet än om sitt vatten.



Viktigt brev

Gissa vad som har hänt...



...just det, ett viktigt brev har kommit. Vår leverans är på väg från Ballingslöv!! Köket lastas och körs från fabriken torsdagen den 11 juni så nu är det nedräkning kan ni tro. Innan det kommer får vi ju fixa till golvet. Inte så lätt som det låter. Eftersom våra plattor var restade missuppfattade de som kommer med leveransen till Kristianstad att de hade en extra tur hit. Så det innebar för Zollis del att styra kosan lite snabbt och enkelt ner till Malmö för att hämta dem själv. Och se så fint det blev.



Nu blir det till att vänta tills det hela har torkat och att snickar Anders kommer tillbaka efter en tur till Stockholm och en Bruce Springsteen konsert. Men vi får inte vila för det. Nej, vi har stött på patrull som måste åtgärdas. Då vi ska flytta dörröppningen lite mer till höger innebär det att golplattorna i hallen inte stämmer överens med köksplattorna. De som felar hackas bort och...ja, just det *hm* vi har inga i reserv!! Så det blir till att åka på jakt i morgon och hoppas på att de finns lika plattor kvar att köpa. Annars? Ja, då får vi hitt på nått.


RSS 2.0