Upp & ner

image185

En liten parantes bara.
Att cirkulera om kring i 20 minuter i Kristianstad för att hitta en parkeringsplats tillsammans med många andra är frustrerande och icke miljövänligt. Ger upp och kör till Squashhallen uppe på norr och går de 10-15 min in till stan i stället. Andra ger nog upp och kör hem eller till andra städer. Hur det rimmar med att det byggs fler affärer i själva centrum när det fattas massor av parkeringsplatser till alla som vill shoppa övergår mitt förstånd. Då är väl tänkandet lite upp och ner. Ett slag för att bygga ett köpcenter istället för en ny arena kanske hade varit något ;o)

Glöm det!

image177

Glöm det där med att det är färdig med poolen, så sudda ut korset i taket. En dag till behövs det för att göra det sista + uppstart till våren. Så en liten titt på vad som har hänt kanske?

När man kliver in genom grindarna ( som inte har kommit upp ännu) till vår baksida så är det en liten skog utav bambu som möter er på den vänstra sidan.

image178

Går man sedan vidare på vår lilla krokiga brygga. Kommer man snart fram till vår översvämmade tomt , som barnen kallar den för. Nu när det inte finns så mycket blommor som vi kan skryta med se det nästan så ut.

image179

Men visst kanske rhodondendron busken blommor lagomt till jul.

image180

Här kan man se hur djupvatten delen möter lågvatten delen.

image181

Det vill säga hur själva poolen är nersänkt i dammen.

image182

Och hur ska man då kunna hålla rent när det finns växter lite överallt och man inte kan använda klor? Jo, växter, stenar, filter och ...

image183

 ...uv-ljus och pump hjälps åt att hålla vattnet rent. Sen tillkommer väl alla fåglar, grodor, trollsländor, övriga insekter och alla de som tar kall supar. Så rent lär det nog bli.

Så i väntan på den sista dagen kanske jultomten den stackaren behöver lite tillsyn. Om tid och lust finnes.

image184

Sliten

Nu får det snart vara bra då orken börja tryta. Poolbygget pågår fortfarande medans vi har "plockat ihop" granen och tänt två ljus i adventsstaken...

image173

www.tropal.nu

image174

www.cultdesign.se

...och de flesta drinkarna är provsmakade inför sommarens poolfester. Därför börjar kroppen bli sliten.
Men kors i taket i dag är sista arbetsdagen med bygget här ute. Så då får vi säga klart slut!

image175

En liten drink på det, en runda med kameran och sen kanske mannen får slippa all frisk luft ett tag.

image176

SKÅL OCH TREVLIG HELG ÖNSKAR VI ER!

RSS 2.0